Klimplanten verzorging van A tot Z

Planten groeien mooi omhoog & geen omkijken naar

Als kweker wil je graag dat alle klimplanten mooi en recht naar boven groeien. Opbinden en draaien moet daarom op het juiste moment, zodat de plant niet breekt of in elkaar groeit. Daarbij is het belangrijk goed op de planten te letten bij verschillende weersomstandigheden en groei, zodat je op tijd kunt bijsturen. Ons team van ervaren mensen weet precies wanneer je welke plant moet binden en houdt het groeiproces vanaf het begin goed in het oog. Zo groeien de planten in de kwekerij mooi omhoog én heb je er verder geen omkijken naar.

“Voorheen werkten we altijd met uitzendkrachten, maar waren we niet tevreden. Sinds we het hele proces uitbesteden aan OnePower zijn we erg blij: onze planten klimmen prachtig naar boven en worden mooie, nette planten. Een totaal ander gezicht dan de afgelopen jaren!”

Marco de Wit boomkwekerij

Opbinden klimplanten

Om klimplanten op de juiste manier te laten groeien, moet je ze goed begeleiden. Op het juiste moment en op de juiste manier binden we de stengels op, met voldoende ruimte om te groeien. De rank mag niet te zacht zijn en we binden deze goed tegen de stok. Dit zorgt voor een gezonde, mooie en rechte groei.

Stok steken klimplanten

Als een stekje meer gaat wortelen, kan hij over naar een grotere pot. In het midden van de pot, steken we een stok netjes naast het jonge plantje. Stoksteken doen we altijd voorzichtig en zorgvuldig, zodat de jonge zaailing niet beschadigt of naar beneden wordt gedrukt.

Stekken klimplanten

Het stekken bestaat uit 3 verschillende stappen: afhalen van stengels vanuit het veld of de kas, knippen & maken van de stekjes en stekjes steken in plugjes, kisten of bakken. Desgewenst verzorgen we één of meerdere stappen of het hele proces. Op stukbasis of per uur, wat je het meest prettig vindt.

Groeiproces monitoren

Als je even niet oplet, zijn klimplanten soms al in 1 weekend in elkaar gegroeid. En als je te laat begint met binden, groeit een plant vroeg in een ander stokje. Daarom houden we vanaf het begin het groeiproces scherp in de gaten en beginnen zo snel mogelijk met binden. Ons ervaren team houdt daarbij rekening met het weer, de verschillen tussen plantensoorten en de groeisnelheid.

Wilt u meer informatie of een offerte aanvragen?

Neem vrijblijvend contact op

CONTACT